Dino’s en vogels?

Zijn dino’s familie van vogels

Er zijn veel wetenschappers die geloven dat dinosaurussen zich ontwikkeld hebben tot vogels. Maar als we in Gods Woord naar de waarheid gaan zoeken, ontdekken we dat dit niet mogelijk is. Waarom niet? Omdat de vogels – de vliegende dieren – op de vijfde dag geschapen zijn. En de meeste dinosaurussen zijn landdieren en dus op de zesde dag geschapen. Dus dinosaurussen zijn later geschapen dan de vogels, en kunnen zich dus niet ontwikkeld hebben tot vogels! En nog iets: als je naar een vogel kijkt en dan aan een dinosaurus denkt, zul je zien dat het totaal verschillende soorten dieren zijn. Ze hebben een verschillend ademhalingssysteem, ze hebben een totaal verschillende bloedsomloop, en heel verschillende botstructuren. Er zijn gewoon te veel verschillen. Het zijn unieke, prachtige dieren die door God geschapen zijn. Vogels zijn vogels en dinosaurussen zijn dinosaurussen, en daarmee uit!

De Bijbel zegt er dit over:

En God zei: (…) laten er vogels boven de aarde vliegen, langs het hemel- gewelf! (…) Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de vijfde dag. (Genesis 1:20,23) 

(afkomstig uit Het Antwoordenboek voor Kids Deel 2 – 22 vragen van kinderen over dinosaurussen en de zondvloed – Ken Ham en Cindy Malott. Nederlandse uitgave 2016 Grace Publishing House, Veenendaal ISBN 978-94-92234-06-3. Verkrijgbaar bij de Nederlandse en Belgische boekhandels of via de webshop van Logos Instituut)