Dinos en meteorieten

Zijn echt alle dinosaurussen doodgegaan door een meteoriet? Waar zijn alle dinosaurussen gebleven?

Het meteoriet-verhaal begon pas in 1980. Sommige wetenschappers beweren dat zo’n 65 miljoen jaar geleden een grote meteoriet de aarde raakte, en dat daardoor alle dinosaurussen dood zijn gegaan. Wauw! Stel je eens voor dat je dat zou meemaken! Maar ik geloof helemaal niet dat het zo gebeurd is. We weten tenslotte uit de Bijbel dat de aarde pas ongeveer zesduizend jaar oud is. En waarom zouden door de inslag van een meteoriet alle dinosaurussen doodgaan en de andere dieren in leven blijven?

Wat gebeurde er dan wel met de dinosaurussen? Nou, ik zal het je vertellen… ze zijn doodgegaan! Na de zondvloed zijn er veel dieren uitgestorven, en ook nu gebeurt dat nog steeds. Er is een lijst met bedreigde diersoorten (die bijna uitgestorven zijn). En dat komt door de gevolgen van de zonde. Dieren sterven uit doordat er op ze gejaagd wordt, hun land wordt vernietigd, ze doden elkaar, hun voedsel raakt op, of ze gaan dood door ziekten. Dat is er waarschijnlijk gebeurd met de dinosaurussen. Het is heel eenvoudig… ze zijn doodgegaan!

De Bijbel zegt er dit over:

Laat al de dieren die bij u zijn van alle vlees, de vogels, het vee en alle kruipende dieren, die over de aarde kruipen, met u naar buiten gaan, zodat zij zich overvloedig uitbreiden op de aarde en vruchtbaar zijn en talrijk worden op de aarde. (Genesis 8:17)

(Deze tekst is afkomstig uit Het Antwoordenboek voor Kids Deel 2 – 22 vragen van kinderen over dinosaurussen en de zondvloed – Ken Ham en Cindy Malott. Nederlandse uitgave 2016 Grace Publishing House, Veenendaal ISBN 978-94-92234-06-3. Verkrijgbaar bij de Nederlandse en Belgische boekhandels of via de webshop van Logos Instituut)